جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷

مدارک و مراحل ثبت واقعه ازدواج:  

مدارک قابل ارائه توسط مرد خارجی 
1-گواهی سفارت دولت تابعه مبنی بر مجرد بودن و بلامانع بودن ازدواج با زن ایرانی( گواهی های فوق بصورت ترجمه رسمی به زبان فارسی و تائید وزارت امور خارجه قابل قبول می باشد. )
1- اصل و کپی گذرنامه مرد خارجی از کلیه صفحاتی که دارای مندرجات می باشد .
2- اصل و کپی از کلیه صفحات عقدنامه شرعی یا صیغه نامه .(فقط اتباع عراقی و افغانی)
3- 7 قطعه عکس 4×3 پشت نویسی شده .
4- چنانچه مرد خارجی قبلاً ازدواج نموده، ارائه طلاق نامه وی که به تایید سفارت دولت تابعه در تهران و یا سفارت ایران در محل زندگی مرد خارجی رسیده باشد الزامی می باشد.
5- سند محضری تشرف به دین اسلام از طرف مرد خارجی در صورت مسلمان بودن زن ایرانی. 

مدارک قابل ارائه توسط بانوی ایرانی 
1- اجازه نامه محضری ولی دختر مبنی بر ازدواج خانم با تبعه خارجی ، تنظیمی در یکی از دفاتر اسناد رسمی کشور.(در صورت فوت پدر ارائه اصل و کپی فوت نامه الزامی می باشد.)
2- اصل وکپی کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی .
3- اصل و کپی گذرنامه زن ایرانی. (در صورت دارا بودن گذرنامه)
4- 7 قطعه عکس 4×3 پشت نویسی شده .
5- چنانچه زن ایرانی قبلاً ازدواج نموده، ارائه اصل و کپی کلیه صفحات طلاقنامه وی الزامی می باشد.
6- در صورت دارا بودن فرزند ، ارائه اصل و کپی گواهی ولادت ، کارت هویت و یا گذرنامه الزامی می باشد.
7- واریز مبلغ ده هزار تومان (100/000 ریال) به شماره حساب 4001000901001082 به نام خزانه داری کل نزد بانک ملی بابت صدور پروانه زناشوئی. (قابل پرداخت در کلیه شعب بانک ملی)

8- یک عدد پوشه مقوایی 

 

مراحل انجام کار : 
پس از تهیه مدارک فوق زوجین تشکیل پرونده زناشویی داده و پس از بررسی پرونده توسط کارشناس مربوطه پرونده به واحد مصاحبه تکمیلی ارجاع داده می شود و در مدت زمان معین مجوز صدور پروانه زناشویی توسط مراجع مربوطه به این اداره کل ارسال می گردد و پس از صدور پروانه زناشویی توسط این اداره کل به دفتر جناب آقای استاندار جهت امضا ارسال می شود در نهایت زوجین پس از دریافت نسخه اصلی پروانه زناشویی به پلیس ناجا . اداره ثبت احوال امور خارجه و دفتر اسناد رسمی جهت صدور دفترچه رسمی ازدواج و ثبت مشخصات مرد خارجی در شناسنامه زن ایرانی هدایت می گردند.

نکات ضروری :
 حضور زوجین (خانم و آقا) در هنگام تشکیل پرونده .
در صورت بی سواد بودن زوجین ، حضور فردی از اقوام زوجین با داشتن مدرک حداقل دیپلم الزامی است.
داشتن ویزای ده روزه جهت زوج در صورت داشتن اقامت درخارج از کشور ایران .
صدور پروانه زناشوئی پس از دریافت مجوزهای لازم ( که حدوداً 2 تا 6 ماه طول می کشد).


ملاحظه : پس از دریافت مجوز و صدور پروانه زناشویی زوجین به ترتیب به پلیس مهاجرت و گذرنامه ، وزارت امورخارجه ، اداره ثبت اسناد و اداره ثبت احوال جهت ثبت ازدواج رسمی و قانونی معرفی می گردند.


*****************************

 تعیین تکلیف فرزندان 18 تا 19 سال حاصل از ازدواج اتباع خارجی با زنان ایرانی

 مطابق قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج مردان خارجی با زنان ایرانی مصوب 2/7/85 مجلس شورای اسلامی ، کلیه اتباع خارجی دارای شرایط ذیل میتوانند موضوع تابعیت خود را از طریق این اداره کل پیگیری نمایند.

شرایط متقاضیان  تحصیل تابعیت :
- داشتن 18 سال تمام برای فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی.
-دارا بودن  پروانه زناشویی و گواهی ثبت ازدواج رسمی بر اساس ماده قانونی 1060 قانون مدنی برای اولیای متقاضیان.
داشتن مدرک اقامتی معتبر از قبیل کارت هویت ، دفترچه پناهندگی و یا گذرنامه اقامتی معتبر برای والدین و متقاضیان.
-متقاضیان می بایستی دارای گواهی ولادت معتبر دال بر تولد در خاک کشور جمهوری اسلامی ایران باشند .


نکته : ارائه گواهی ولادت بیمارستان و یا ارائه گواهی ولادت از پلیس اتباع خارجه مشروط به تایید ولادت در ایران الزامیست.

تابعیت

پس از تشکیل پرونده تابعیت نسخه اصلی پرونده به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ارجاع داده می شود و پس از بررسی های لازم ، انجام مراسم سوگند و اخذ آزمونهای مربوطه جهت تصمیم گیری نهایی به اداره تابعیت و پناهندگان ارسال می گردد . در نهایت وزارت امور خارجه تصمیم نهایی را اعلام خواهد نمود.


ملاحظه :
-حضور فرد متقاضی هنگام تشکیل پرونده در این اداره کل الزامیست .
- آندسته از متقاضیانی که به دلایل فوت یکی از والدین و یا هر دو و همچنین عدم حضور طولانی مدت پدر در کشور امکان ثبت قانونی ازدواج والدینشان محقق نگردیده است ملزم به ارائه اصل و تصویر گواهی فوت از مراجع قانونی در مورد فوت شدگان و تاییدیه دادگاه مبنی بر عدم حضور پدر می باشند.
-پس از اخذ کلیه مدارک و تشکیل پرونده و بررسی های لازم پرونده مذکور به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ارجاع و از آنجا نیز پس از انجام مراحل مربوطه به وزارت امور خارجه جهت تصمیم گیری نهایی ارجاع می گردد.

تشکیل پرونده تابعیت ج .ا.ا
بر اساس ماده 980 قانون مدنی (مصوبه 1313) در صورتی که دولت صلاح بداند ورود متقاضیان به تابعیت ایران با تصویب هیئت وزیران قبول می شود.
بر اساس ماده 983 قانون مدنی (مصوبه 1313) و ماده سوم نظام قانون تابعیت (مصوبه 1314) وزارت امور خارجه در صورت لزوم اوراق متقاضی مورد مطالعه قرار داده و در صورتی که درخواست کننده واجد شرایط مقرره برای ورود به تابعیت ایران تشخیص دهد پیشنهاد آن را به هیئت وزیران تقدیم می دارد چنانچه مورد قبول واقع شود سند تابعیت ایرانی صادر می گردد.
کلیه اختیارات اعطای تابعیت به اتباع خارجی را به وزارت امور خارجه تفویض نموده است.
در صورت موافقت با تحصیل تابعیت از طرف وزارت امور خارجه متقاضی میبایست سند ترک تابعیت از دولت تابعه خود ارائه نماید.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده تابعیت :

-تصویر مدرک هویتی متقاضی (گذرنامه اقامت دار . دفترچه پناهندگی یا کارت آمایش معتبر) .
-تصویر مدرک هویتی پدر و مادر متقاضی (گذرنامه اقامت دار . دفترچه پناهندگی یا کارت آمایش معتبر) .
-تصویر مدرک هویتی همسر و فرزند متقاضی (گذرنامه اقامت دار . دفترچه پناهندگی یا کارت آمایش معتبر). 
-در صورت داشتن مادر ایرانی ارائه گواهی ولادت بیمارستان و یا گواهی ولادت از پلیس مهاجرت و گذرنامه .
-در صورت داشتن مادر ایرانی ارائه اصل و کپی پروانه زناشویی ، کپی از صفحات دفترچه ازدواج رسمی صفحه مشخصات زوج و زوجه و صفحات 20 و 21 
-در صورت اشتغال به کار ارائه تصویر پروانه کار یا گواهی اشتغال به کار متقاضی .
-در صورت اشتغال به تحصیل تصویر آخرین مدرک تحصیلی متقاضی.
-در صورت دارا بودن سابقه ایثارگری ارائه گواهی از سازمان مربوطه و بنیاد شهید .

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده تابعیت :
-اصل و کپی مدرک شناسایی و اقامتی معتبر (کارت آمایش ، کارت هویت ، دفترچه پناهندگی و یا گذرنامه) متقاضی دریافت شناسنامه .
-اصل و کپی گواهی بیمارستان و یا گواهی ولادت .
-اصل و تصویر مدرک اقامتی پدر (کارت آمایش ، کارت هویت ، دفترچه پناهندگی و یا گذرنامه )
-اصل و کپی گواهی ثبت ازدواج رسمی و دفترچه ثبت ازدواج رسمی والدین. ( تمامی صفحات)
- اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی مادر ایرانی 
-21 قطعه عکس 4*3 ( با حفظ شئونات اسلامی ) بصورت پشت نویسی شده متقاضی .