یکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷

پرسش و پاسخ

فهرست گروه بندی ها

امور مربوط به بیمه سلامت

در صورت مغایرت تعداد نفرات در دفتر پیشخوان چه باید کرد ؟

پناهندگان می توانند درصورت مغایرت نفرات برای تأییدیه تعداد اعضای خانوار به یکی از مراکز زیر مراجعه نموده و نامه دریافت کنند.
- اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران:
انتهای بزرگراه حکیم غرب- چهار راه تعاون (نرسیده به شهرزیبا) بلوار شهید فرساد شرقی- خ نیلوفر- جنب ساختمان بیمه ملت
- مرکز خدمات اداری سلیمانخانی: تهرانسر- انتهای بلوار گلها
- مرکز خدمات اداری گل تپه: جاده ورامین- ایستگاه عوارضی- نرسیده به پلیس راه قرچک- جنب ندامتگاه شهرری
- مرکز خدمات اداری پاکدشت : پاکدشت- روبروی دانشگاه ابوریحان- میدان مادر- میدان شورا

در صورت کاهش یا افزایش تعداد اعضای خانوار چه باید کرد ؟

الف: بهره برداری نوزاد از دفترچه مادر در یک ماه اول تولد منوط به واریز سرانه حق بیمه از زمان تولد تا زمان انقضای قرارداد می باشد.
ب: در صورتی که به خانواده عضوی به دلایلی مانند واگذاری سرپرستی ، ازدواج و تولد اضافه گردد .
ج : در صورت خروج از کشور و یا فوت یکی از اعضای خانواده با ارائه مدارک مستند (گواهی فوت، گواهی از سفارت و...) می بایست به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران مراجعه نماید .

دفترچه بیمه چقدر اعتبار دارد ؟

یک سال

برای دفترچه بیمه به کجا مراجعه کنیم ؟

پناهندگان می توانند به نزدیک ترین دفتر پیشخوان دولت نسبت به محل زندگی خود مراجعه نمایند.

هزینه صدور دفترچه و کارمزد صدور چقدر است ؟

هر پناهنده مبلغ 20/000 ریال و بابت کارمزد صدور 25/000 ریال  می بایست پرداخت نماید.

بیمه سلامت شامل چه خدماتی می شود ؟

کلیه پناهندگان ( افغانی- عراقی) ثبت نام شده با رعایت شرط خانوار و دارای دفترچه بیمه سلامت ، برای خدمات سرپایی ، بستری و بستری موقت در بیمارستان های تابعه وزارت بهداشت و طرف قرارداد از طرح بهره مند می شوند.

بیمه سلامت شامل چه کسانی می شود؟

کلیه اتباع خارجی پناهنده که دارای مدرک اقامت معتبر ( کارت هویت ، کارت آمایش 11. مجوز تردد بین شهری ویژه اتباع خارجی ) می باشند مشمول طرح مزبور می باشند.

امور مربوط به اداره آمایش

عضو یک خانوار هستیم و در پرونده بدون توجه یا سهواً برادر و خواهر ثبت شده ایم. اما درحقیقت برادر و خواهر نیستیم. الآن چند سالی است که ازدواج کرده ایم. تکلیف ما چیست؟ و چه وضعیتی داریم؟

کارت آمایش معتبر هر دو نفر یعنی زوج و زوجه باطل شده و پس از تسویه حساب و اخذ برگه خروجی گذرنامه، جهت تبدیل وضعیت به پلیس مهاجرت و گذرنامه معرفی می شوید.

آیا با داشتن کارت آمایش معتبر، امکان اخذ گواهینامه یا مسافرت به کشور متبوع خود را دارم؟

خیر، با کارت آمایش معتبر، فعلاً مقرراتی برای اخذ گواهینامه یا سفر به کشور متبوع وجود ندارد؛ برای دریافت گواهینامه یا سفر به کشور متبوع، می بایست تبدیل وضعیت انجام پذیرد.

آیا با داشتن گذرنامه اقامتی می توان انتقال اسناد مالکیت انجام داد؟

کلیت این موضوع قابل انجام است، لیکن جزئیات بیشتر آن را به خاطر وسعت موضوع، بهتر است از طریق پلیس مهاجرت و گذرنامه پیگیری شود.

با داشتن کارت آمایش معتبر امکان تردد به سایر شهرها و استان ها را داریم؟

خیر. برای تردد به سایر شهرهای مجاز حتماً می بایست برگه تردد اخذ نمائید، در غیر این صورت به عنوان تردد غیر مجاز محسوب شده و مشمول جرایم آن خواهید شد. مگر آنکه تبدیل وضعیت شوید و امکان تردد به سایر شهرها برایتان میسر گردد.

تبعه کشور افغانستان و دارای کارت آمایش معتبر هستم. برای تبدیل وضعیت و معرفی به پلیس گذرنامه و مهاجرت به چه مدارکی نیازمندم.

ابتدا از سفارت کشور افغانستان پاسپورت سفید دریافت کرده و سپس به مراکز خدمات اداری( اردوگاه) مراجعه و پس از ابطال کارت آمایش و انجام تسویه حساب در محل اردوگاه( مرکز خدمات اداری سلیمانخانی، گل تپه یا پاکدشت) و اخذ برگه خروجی گذرنامه به پلیس مهاجرت و گذرنامه معرفی می شوید ، برای مراجعه به پلیس مهاجرت و گذرنامه ، حتماً مدرک معتبر از محل سکونت و زندگی خود داشته باشید( مثل; مبایعه نامه رسمی بنگاه های معاملات ملکی و اخذ کد رهگیری).

عضو یک خانوار هستم، ازدواجم ثبت و شناسایی نشده است، الآن طلاق گرفته ام. آیا امکان تبدیل وضعیت و جدا شدن از پرونده خانوارم را دارم؟

بلی. در صورتی امکان جدا شدن از پرونده خانوار و تبدیل وضعیت را می توانید انجام دهید، که طلاق نامه رسمی از مرجع قضایی داشته باشید. اگر فرزندی از نتیجه این ازدواج داشته باشید، برای شناسایی آن حتماً حضانت هم از مرجع قضایی اخذ نمایید.

چند نفر عضو یک خانوار هستیم و کارت آمایش داریم، آیا به تنهایی میتوان تبدیل وضعیت شد؟

خیر، طبق ضوابط امکان تبدیل وضعیت به تنهایی وجود ندارد. کلیه اعضای خانوار می بایست تبدیل وضعیت شوند. لیکن با توجه به سئوال فوق، در چند صورت نفر عضو یک خانوار امکان تبدیل وضعیت دارد.
الف: با فردی که مدرک اقامتی معتبر دارد ازدواج کرده باشند و ازدواجشان در سفارت کشورش ثبت قانونی شده و نکاح خط دریافت کرده باشند.
ب: با شخصی که در خارج از ایران زندگی می کند و مقیم آن کشور است ازدواج کرده باشد، نکاح خط دریافت کرده باشند و با اصل آن مراجعه کنند، پاسپورت سفید گرفته باشند، کپی گذرنامه و مدرک اقامتی زوج یا زوجه را همراه داشته و جهت تبدیل وضعیت به محل اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مراجعه نمایند.
پ- دانشجو باشند.
ت- برای انجام تبدیل وضعیت، در صورت داشتن شرایط لازم، ابتداعاً از محل سفارت کشور متبوع گذرنامه سفید دریافت نموده و سپس به یکی از اردوگاه ها یی که پرونده و سوابقشان در آنجا موجود است، تمام اعضای خانوار با همراه داشتن گذرنامه و کارت آمایش جهت تبدیل وضعیت مراجعه نمایند.

تبدیل وضعیت چیست ؟

 تبدیل وضعیت یعنی; ایجاد تغییر در وضعیت اقامتی فرد، ابطال کارت آمایش معتبر و ثبت اقامت معتبر توسط پلیس گذرنامه و مهاجرت در گذرنامه( به عبارتی تغییر اقامت از کارت آمایش به اقامت گذرنامه ای) می باشد.

امور مربوط به ازدواج

من فرزند مادر ایرانی هستم ولی بدلیل اینکه سن من از سن قانونی اخذ شناسنامه گذشته آیا می توانم تشکیل پرونده تابعیت بدهم ؟

بله .شما بعنوان فرزند مادر ایرانی امتیاز این را دارید که تشکیل پرونده تابعیت بدهید.

من تبعه خارجی و ایثار گر هستم آیا میتوانم برای تحصیل تابعیت ایران اقدام کنم ؟

بله . با در دست داشتن تاییدیه سازمان مربوطه و بنیاد شهید مبنی بر تایید موضوع می توانید برای تشکیل پرونده تابعیت به این اداره کل مراجعه نمایید.

چنانچه دولت ایران با تابعیت من موافقت کرد آیا نیاز به ترک تابعیت دولت پدرم را دارم؟

بله . در صورت اعطای تابعیت ایران ، ترک تابعیت دولت متبوع الزامیست . و این امر توسط وزارت امور خارجه در مراحل نهایی به شما اطلاع داده می شود.

اگر مادر ایرانی من فوت شده باشد و موفق به ثبت رسمی ازدواج نشده باشد من میتوانم برای تابعیت اقدام کنم ؟

بله . دولت به شما این امکان را خواهد داد که بعنوان فرزند مادر ایرانی برای تشکیل پرونده مراجعه نمایید .

من چگونه میتوانم از جریان پرونده خود مطلع شوم ؟

از طریق تماس با این اداره کل شما میتوانید در جریان پرونده قرار بگیرید و ممکن هست پس از ارجاع پرونده به وزارت امور خارجه نیاز به حضور شما در آن وزارت خانه باشد که اداره کل اتباع به شما اطلاع خواهد داد.

ممکن است مراحل انجام کار تحصیل تابعیت را تا حدودی توضیح دهید و بگویید حدودا چقدر زمان می برد؟

پرونده شما پس از تکمیل مدارک و بررسی های لازم به اداره کل اتباع وزارت کشور ارجاع داده می شود و پس از برگزاری آزمون تابعیت به وزارت امور خارجه جهت اخذ مجوز لازم ارسال می گردد در آنجا هم به کمیسیون برای تصمیم گیری نهایی ارجاع می گردد .

من فرزند مادر ایرانی هستم از چه سنی می بایست جهت تحصیل تابعیت و شناسنامه ایرانی اقدام کنم ؟

بین سنین 18 سال تمام تا 19 سال و مشروط به تولد در خاک جمهوری اسلامی ایران ، با مراجعه به اداره کل اتباع نسبت به تشکیل پرونده تابعیت مادر ایرانی اقدام می نمایید.

جهت ثبت ازدواج رسمی چنانچه همسر خارجی من مسلمان نباشد باید به دین اسلام مشرف گردد ؟

بله . با مراجعه به دفاتر ازدواج این امر صورت می پذیرد.

همسر من تبعه اروپاست برای ثبت ازدواج مراجعه نموده ام لطفا راهنمایی نمایید ؟

چنانچه شما تقاضای ثبت ازدواج رسمی خود را در ایران دارید ابتدا همسر شما می بایست با ویزا وارد ایران شود و قبل از ورود باید گواهی تجرد و بلا مانع بودن ازدواج را از دولت خود دریافت نموده و با ترجمه و تایید سفارت ایران به کشور وارد شود.

من مرد ایرانی هستم با زن تبعه افغانستان ازدواج نموده ام برای ثبت ازدواج و دریافت تابعیت ایرانی برای همسرم چه اقدامی باید انجام بدهم ؟

تشکیل پرونده و ثبت ازدواج شما در پلیس گذرنامه و ناجا اقدام می گردد و همسر شما باید دارای گذرنامه و اقامت قانونی باشد و طبق قوانین و شرایط پلیس ناجا ثبت ازدواج اقدام گردیده و زن خارجی به تابعیت همسر ایرانی در می آید.

آیا به فرزندانم تابعیت و شناسنامه ایرانی تعلق می گیرد ؟

خیر. فرزندان کوچکتر به اقامت پدر اضافه می گردند و تا 18 سال تمام شناسنامه تعلق نمیگیرد و پس از رسیدن به 18 سال می توانند برای شناسنامه ایرانی اقدام نمایند.

آیا پس از ثبت رسمی ازدواج به همسر خارجی من تابعیت و شناسنامه ایرانی تعلق می گیرد ؟

خیر . ثبت رسمی ازدواج به منزله اعطای تابعیت ایرانی به همسر شما نمی باشد .

اگر همسرم به افغانستان مراجعت نموده باشد و مجددا برای اخذ اقامت وارد ایران شود تکلیف فرزندان فاقد مدرک من چه می شود؟

فرزندان کوچکتر شناسایی گردیده و فرزندان بالای 6 سال نیزبا مراجعه به دادسرا و درخواست اثبات هویت (انجام آزمایشات مربوطه و دی ای ان ) به پزشکی قانونی معرفی می گردند.

وضعیت فرزندانم پس از ثبت ازدواج رسمی به چه صورت خواهد بود؟

پس از تبدیل وضعیت و اخذ اقامت ، فرزندان نیز به اقامت پدر اضافه می گردند.

همسر من دارای کارت آمایش اتباع افغانستان می باشد آیا میتواند با همین کارتی که در دست دارد ثبت ازدواج نماییم ؟

خیر. ابتدا می بایست تبدیل وضعیت نماید یعنی کارت آمایش ابطال و گذرنامه با اقامت قانونی اخذ گردد.

چگونه همسر خارجی من میتواند اقامت قانونی دولت را کسب نماید ؟

با خروج و ورود قانونی به کشور و اخذ اقامت قانونی و یا اینکه در طرح های شناسایی اتباع غیر مجاز که از طریق رسانه ها و دولت اعلام می گردد شرکت نماید.

من زن ایرانی هستم و همسرم تبعه افغانستان و فاقد مدرک شناسایی می باشد آیا با این شرایط می توانم ازدواج خود را ثبت کنم ؟

خیر . ابتدا همسر شما باید وضعیت اقامت خود را مجاز و قانونی نماید .

امور مربوط به دانشجویان

چرا با وجود اینکه ما برگه خروجی داریم که سه بار قابل تمدید است اما دانشگاه اصرار بر خروج ما از کشور دارد؟

متاسفانه به دلیل بی اطلاعی مراکز آموزش عالی این مشکل پیش می آید ولی در بعضی شرایط خاص مثلا بالا بودن ترم ها دانشجو مجبور است سریعتر اقدام نماید .

آیا امکان دارد من چون یک دختر مجرد هستم بعد از تحصیلم کارتم را احیا کنم ؟

با داشتن یک سری شرایط خاص و استعلام از وزارت کشور امکان احیا کارت وجود دارد.

چرا صدور پاسپورت الکترونیکی در خود ایران انجام نمی شود که ما با این خطرات مجبور به خروج از کشور نباشیم ؟

مذاکراتی در این خصوص با سفارت افغانستان صورت گرفته و نتایج آن طی ماه های آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

چرا من برای گرفتن ویزای دانشجویی مجبورم برم افغانستان ولی خانم ها می توانند کیش بروند ؟

دانشجویان خانم به صورت موقت تا پایان تحصیل کیش می روند اما بعد از اتمام تحصیل آنها نیز جهت اخذ مدرک تحصیلی مجبور به خروج از کشور خواهند بود.

آیا بعد از تحصیل مجبورم به ترک کشور می باشم ؟

خیر ، شما با پاسپورت اقامتی میتوانید بدون هیچ مشکلی در این کشور زندگی کنید.

بعد از اتمام تحصیلم ، کارتم را به من باز می گردانند ؟

خیر فقط پاسپورت شما از حالت دانشجویی به اقامتی تبدیل خواهد شد.

بعد از اینکه کارتم را ابطال کردم باید بلافاصله خارج شوم ؟

خیر شما نه ماه زمان خواهید داشت ( برگه خروجی دانشجویی نود روزه سه مرحله تمدید میشود ) البته به شرط اینکه ترم های پایانی نباشید.

آیا مجبورم کارت هویتی خودم را باطل کنم ؟

بله , به دلیل اینکه یکی از شرایط اخذ پاسپورت ابطال کارت می باشد و شما نمی توانید همزمان دو مدرک هویتی داشته باشید.